fbpx

Cum imi recapat echilibrul?

Am avut nevoie de o perioada de timp in care sa observ ca ceea ce se intampla in interiorul meu se oglideste in viata mea. Am observat ca haosul apare in momentele in care reactionez mai mult decat sa actionez.

Am vazut ca daca fac un pas inapoi, respir adanc si privesc putin mai detasat situatia pe care o experimentez (adica daca actionez si nu reactionez) incep sa privesc cu mai multa claritate.

Despre momente grele si cum le depasim

Nu imi sunt straine astfel de momente. La varsta de 14 ani viata m-a pus in prima situatie in care am experimentat un moment dificil, care a avut repercursiuni si asupra sanatatii mele. Atunci cand mi-a fost  greu si am simtit ca am pierdut controlul asupra ceea ce traiam, m-a ajutat sa imi schimb perspectiva din cea a unei victime in cea a unui calator prin viata, care se bucura sa   experimenteze viata si nu perfectiunea.

Am inteles si am vazut cu ochii mei ca astfel de momente trec si ca toate aceste experiente ne fac mai puternici si mai constienti de valoarea noastra. Am mai observat si faptul ca propria noastra perceptie si acceptare pot transforma o situatie grava intr-una rezolvabila.

Pentru mine este important ca indiferent ce experimentez eu sa imi pastrez gratia si zambetul, sa nu ma transform intr-un om trist care se considera atotstiutor (ca niciunul nu suntem).

Cred ca prin actiunile, gandurile si deciziile noastre atragem  o parte dintre situatiile pe care le traim si felul in care unii oameni se comporta cu noi.

Sigur ca exista o parte din viata noastra care se intampla dincolo de ceea ce facem, spunem sau gandim. Nu putem alege totul, nu ne putem asuma totul si in nici un caz nu este nevoie sa ne invinovatim pentru ceea ce traim.

Nu ne ajuta cu nimic sa ne invinovatim. Important este sa ne invatam lectia.

Pe tine te-a ajutat vreodata sa te invinovatesti?

Opreste-te.  Respira. Observa intentia din care se naste actiunea ta.

Lucrez intr-un mediu dinamic, sunt studenta la facultatea de Psihologie, consilier de dezvoltare personala, coach, pictez, scriu, fac voluntariat, sunt iubita, fiica si prietena si se intampla sa experimentez uneori momente in care urgentele se suprapun si vin din toate directiile.

Sunt acele momente in care ma simt coplesita, cum dealtfel este firesc sa se intample uneori.

Atunci cand se intampla asta am invatat sa ma opresc pentru o clipa, sa respir si sa imi pun intentia de a actiona din iubire si nu din frica. Atunci, in mod miraculos, lucrurile incep sa se aseze pe masura ce ele se linistesc in mintea mea. Sigur ca sunt momente in care nu fac asta si accept asta.

Despre constientizare si acceptare

Nu cred ca exista perfectiune si nici nu sunt adepta unui stil bazat de pozitivism 100% pentru ca sunt constienta ca suntem oameni si este normal sa experimentam toata gama de emotii.

Observ ca ma iubesc tot mai mult si asta ma face sa fiu tot mai intelegatoare cu mine si cu cei din jurul meu. De cativa ani buni am inceput sa spun “nu”, fara sa ma mai simt vinovata, am inceput sa accept, nu numai sa stiu, ca orice as face nu voi primi aprecierea tuturor…si de cand fac asta haosul a inceput sa dispara din viata mea.

Cu toate astea exista momente in care observ nedreptati care ma ating, am momente in care plang, momente in care ma invinovatesc si totusi merg mai departe si vad cum astazi, mai mult decat ieri, constientizez toate astea si vorbesc despre toate aceste vulnerabilitati ale mele.

Eu cred ca nu suntem separati si ca asta nu este doar povestea mea. Am ales sa vorbesc public pentru ca poate cineva va citi aceste randuri si asta il va face sa schimbe ceva in bine pentru el.

Simt acum sa iti spun ce imi spun si mie cateodata, cand ma aflu in momente dificile:

Este normal sa simti asta!

Nu esti singur!

Acest moment va trece si tu vei evolua fie ca tu crezi asta sau nu. Si daca vrei o dovada, priveste-ti viata si aminteste-ti ca astazi esti aici pentru ca ai depasit momente grele de candva.

Iubeste-te, suflete!

One thought on “Cum imi recapat echilibrul?

  1. Paula says:

    este foarte uimitor cum te ai descoperit pe tine si esența multor lucruri. cred pe deplin ca noi cu totii, formăm forta universului, si noi cu totii suntem din acelasi intreg, suntem cu totul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.