fbpx

Cum am ajuns sa fiu consilier de dezvoltare personala?

De la ce a pornit totul…

Imi povesteste mama ca atunci cand eram copil cea mai mare bucurie a mea era sa imi vad prietenii bucurosi. Am trecut de atunci prin multe in viata, asa cum ni se intampla celor mai multi dintre noi. Nu regret nimic pentru ca acest cumul de experiente m-a ajutat sa devin cine sunt astazi.

In sfera dezvoltarii personale si a cunoasterii sinelui am urmat numeroase cursuri si am facut multe calatorii care sa ma ajute sa inteleg mai mult despre mine ca om si suflet. Cred ca prin a ne cunoaste si a ne accepta pe noi insine si doar asa ii putem ajuta cu adevarat pe cei din jurul nostru.

De experiente personale la yoga si la practicarea tehnicilor meditative, de la carti despre neurostiinta la cursuri de studiu ale Metodei Silva, care iti ofera tehnici ce te ajuta  sa iti disciplinezi mintea pentru a-ti stapani viata si pana la facultatea de Psihologie, pe care o studiez in prezent, mi-am dedicat ultimii 20 de ani ai vietii mele sa inteleg mai multe despre cum  putem fi sanatosi si fericiti.

De-a lungul timpului oamenii din jurul meu au venit catre mine si mi-au povestit despre ce au “pe suflet”…uneori fara sa ma cunoasca si de cele mai multe ori fara sa le adresez vreo intrebare. Uneori oamenii doar de asta au nevoie… sa fie ascultati. Alteori doar cu o intrebare putem declansa in mintea cuiva o avalansa necesara gasirii unei solutii care era deja acolo.

Asta mi-a confirmat doua lucruri: primul este acela ca intuitia noastra este foarte valoroasa  pentru ca toti acesti oameni au simtit ca eu ii ascultam cu inima deschisa iar cel de-al doi-lea lucru, ca aceasta este super-puterea mea.

Din tot ce am invatat, simtit sau experimentat, un lucru este sigur pentru mine- toate raspunsurile, solutiile  si resursele de care avem nevoie se afla in noi. Rolul celor care ne ajuta sa constientizam acest lucru dispare la un moment dat, in mod sigur din viata noastra.

Fiecare dintre noi este stapanul vietii sale si suntem  cei care o creaza asa cum o dorim. Este nevoie sa avem incredere in primul rand in noi.

… Si cum am ajuns sa fiu consilier de dezvoltare personala

Acum aproape 1 an am avut ocazia ca prin intermediul locului meu de munca sa le vorbesc unor elevi din clasele VII-XII, in cadrul “Saptamanii altfel”, despre emotii si puterea noastra interioara.

Au fost atat de deschisi si de curiosi, au pus atat de multe intrebari si au fost atat de insetati sa descopere mai mult despre sine incat m-au facut sa simt ca indubitabil asta reprezinta ceva ce eu sunt menita sa fac in continuare. Imi aduc aminte cu recunoastinta cum in momentele acelea eram coplesita de fericire pentru ca am reusit sa fac un copil sa simta ca este perfect asa cum este, cu toate emotiile pe care le experimenteaza, ca este puternic si capabil.

A avut loc atunci o sincronicitate in urma careia prietena mea draga, Maria, psiholog cu experienta si Om de mare valoare, al carei parere este foarte importanta pentru mine, a participat la aceasta sesiune si m-a incurajat sa ma inscriu la facultatea de Psihologie.

Am avut apoi ocazia de a repeta aceasta experienta si am avut din nou emotiile acelea minunate si atunci am luat hotararea, fara a mai amana, sa ma inscriu la facultatea de psihologie.

Am facut asta pentru ca eu cred ca fiecare lucru pe care il invat despre Omului, minte, corp si  suflet  ma face mai capabila sa privesc totul dintr-o perspectiva mai larga si sa ii pot fi de folos Omului, ghidandu-l pe fiecare asa cum i se potriveste si are nevoie.

A urmat o alta sincronicitate. Intr-o  zi am descoperit in lista mea de prieteni de pe Facebook o colega de la Facultatea de Psihologie care tocmai postase faptul ca a absolvit cursul de consilier de dezvoltare personala. Fara sa o cunosc altfel decat din mediul online i-am cerut mai multe detalii, am urmat cursul impreuna cu Omul si Formatorul minunat Gabriela Mocanu si iata-ma astazi consilier de Dezvoltare Personala acreditat.

Ce pot face eu ca si Consilier de Dezvoltare Personala

Suflete in blugi - Cum am ajuns sa fiu consilier de dezvoltare personala

Eu ghidez Omul prin diverse tehnici si metode si il ajut sa isi atinga obiective, sa iti imbunatatesti constientizarea, sa se cunoasca mai bine, sa aiba mai multa incredere ca poate avea viata pe care si-o doreste. Omul este cel care isi va accesa propriul potential uman si isi va imbunatatii calitatea vietii personale si profesionale. Eu il voi ghida.

Cred cu tarie ca adevaratul ajutor consta in a fi indrumati cum sa realizam ceea ce ne dorim. Nu cred ca ajutor reprezinta sa faci lucruri in locul altcuiva,  pentru ca in momentul in care suntem pusi fata in fata cu experientele vietii suntem cei care luam decizii si actionam pentru binele nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.