fbpx

Mesaj pentru copilul meu interior

Acesta este un mesaj pentru copilul meu interior sau altfel spus este ceea ce mi-as spune eu daca in fata mea ar fi copilul Ruxandra.

Draga mea,

Te-ai nascut intr-o familie binecuvantata, cu parinti asa cum rar, sau poate cum niciodata nu ai sa mai intalnesti.

Simpla ta aparitie pe acest Pamant a fost o minune care s-a intamplat atunci cand parintii tai se asteptau mai putin, dupa sapte ani de incercari. In cresterea si educatia ta s-au implicat toti din familie, de la bunicii, la parinti. Toti te-au iubit din momentul in care te-ai nascut.

Bunicul Constantin, tatal mamei tale, iti va povesti la un moment dat, cu lacrimi in ochi si cu iubire si recunostinta in inima, cum pe cand aveai doar cateva saptamani, i-ai sarutat mana si l-ai privit in ochi cu recunostinta dupa ce ti-a schimbat scutecul.

Tatal tau iti va marturisi cum momentul in care te-a tinut pentru prima data in brate a fost momentul in care timpul si spatiul au disparut si a fost doar Iubire. Mama ta iti va spune ca nimic nu a mai fost imposibil din momentul in care ti-a dat nastere.

Tu sa nu uiti de dragostea si de grija lor si sa nu ii judeci, pentru ca vei vedea de-a lungul vietii ca perfectiune nu exista si ca omul e sortit greselii. Nu e treaba ta sa iti judeci familia. Treaba ta este sa o iubesti si pe cat posibil, sa inveti din experientele voastre.

Vei realiza la un moment dat cat de mult a contat fiecare sfat al parintilor tai si vor fi momente in care iti vor rasuna in minte…si in suflet.

Draga mea,  timpul trece repede- bucura-te de clipele petrecute cu familia ta, pentru ca vine o zi in care vei avea toate independenta pe care ti-ai dorit-o si iti va lipsi toata grija, iubirea si toate sfaturile ce veneau de la ai tai.

Vei experimenta in viata momente minunate, atat de frumoase incat lacrimi de bucurie iti vor curge pe obraz. Vei reusi sa faci lucruri la care candva doar visai. Vei intelege atunci ca da, visele se implinesc, ca esti mai puternica decat ai crezut si ca ai in tine tot ce iti trebuie pentru a reusi.

Usor usor iti vei descoperi increderea in tine, iti vei darui iubirea de sine care te va ajuta sa renunti la tot ce nu iti mai foloseste- de la oameni, la credinte vechi, la modele de gandire si pana la reactii. Vei vedea cum dupa toate astea vei fi inconjurata tot mai mult de oameni care se potrivesc sufletului tau. Vei descoperi cum viata ta se contureaza dupa modelul sufletului tau.

Draga mea, nimeni nu apare in viata ta intamplator si desi vor exista momente in care te vei intreba de ce se repeta o anumita experienta, nu va trece mult timp si vei intelege ca retraim situatii si reintalnim anumite tipologii de oamenii pana cand ne invatam lectia si o aplicam in viata noastra.

De-a lungul vietii tale vei descoperi o mare calitate a ta, aceea de a ierta si de a-ti pastra zambetul si bucuria, fara sa te lasi transformata de experiente, oricat de grele ar fi unele dintre ele. Pretuieste-o! Aceasta iti va fi compustibil pentru fericirea ta.

Eu nu regret nimic pana acum. Mi-ar fi placut doar sa constientizez increderea si iubirea in mine mai devreme decat am facut-o.  Asta pentru ca au existat momente in care am crezut ca nu am ajuns inca la un anumit nivel sau ca stiu altii mai bine decat mine. Probabil insa ca asa a fost cel mai bine.

Intuitia te va ajuta in momente cheie ale vietii tale. Ai incredere in ea!

Atunci cand faci,  dintr-o intentie de iubire, tot ceea ce depinde de tine, lasa Universul, lasa-l pe Dumnezeu sa iti releve rezultatul la momentul potrivit. Sa nu ai niciun dubiu ca El face totul posibil la momentul cel mai bun pentru binele nostru suprem.

Nu stiu sa iti explic in cuvinte ce e Iubirea. Ai sa o simti si are sa iti fie calauza si protector al vietii tale. Te va ajuta sa te ierti atunci cand vei simti ca ai actionat imperfect, te va ajuta sa te trezesti atunci cand te vei simti insuficienta. Te va ajuta sa spui nu si te va ajuta sa spui da, pentru a nu pierde ocazii ce pot aparea poate doar o singura data in viata.

Vor veni momente de liniste. Eu experimentez un astfel de moment acum. E un moment altfel decat am mai experimentat vreodata. Vei simti atunci ca totul este exact asa cum trebuie sa fie si in loc de dorinte vei simti o recunostinta atat de profunda incat rauri de lacrimi iti vor curge pe obraz. In acel moment iti vei privi viata, vei privi in tine si in jurul tau si vei constientiza ca fiecare  decizie si actiune a ta te-au adus unde esti si ca nimic nu a fost degeaba sau intamplator.

Vei intelege de ce a trebuit sa renunti la anumite lucruri, la anumiti oameni sau sa experiementezi anuminte momente in care durerea a fost atat de mare incat ti se parea ca nu traiesti viata ta, pentru ca mecanismele de aparare incercau sa te deconecteze de la durere. Durerea are si  ea rolul sau si daca o treci printr-o sita de acceptare se transforma in putere. Va trece- crede-ma pe cuvant. Capul sus!

Cand simti ca vrei sa ajuti, fa-o. Sa tii cont insa ca daca o faci e bine sa nu astepti reconostinta in schimb. Ajuta ori de cate ori simti asta insa tine cont ca modul in care vezi tu fericirea nu coincide cu modul de a o vedea al tuturor. Respecta unicitatea si parerea tuturor iar tu traieste in conform adevarului si valorilor tale.

Joaca-te in fiecare zi si gaseste bucuria in orice pentru ca este acolo.  Fii un om asumat dar nu lua totul in serios. Da grijile la o parte- sunt in mintea ta si nu te ajuta cu nimic.

Traieste-ti bucuria vietii!…este unul dintre sfaturile pe care mama ta ti le va da la un moment dat si unul dintre cele mai pretioase pe care le vei primi vreodata.

Daca ar trebui sa iti dau un singur sfat ar fi acesta: cunoaste-te, ai incredere in tine si urmeaza-ti visurile pentru ca esti creatorul proriei vieti si al propriei tale fericiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.