fbpx

Să ne respectăm dreptul la fericire

dreptul la fericire

Este normal să experimentăm toate emoțiile, inclusiv teama. Nu ne putem ține departe de tot ceea ce nu ne place. Frica are rolul ei și uneori unul extrem de important – de a ne ține în viață. Da, uneori frica ne ajută să ne protejăm. Până și frica are părțile ei bune.

Experimentând însă frica la un nivel alarmant, care ne ține într-o permanentă stare de agitație și aciditate ajungem să nu mai trăim- doar să supraviețuim.

Da, există lucruri îngrozitoare în lume și nu este totul minunat, roz și perfect- nu trebuie să negăm asta. Este important însă să ne dăm voie să NU ne conectăm non-stop la ceea ce s-ar putea întâmpla rău, la ceea ce nu e bine în lume.

Dreptul la bucurie

Sufletului nostru îi este benefic să ne dăm voie să ne bucurăm de lucruri mărunte pentru că acestea sunt extraordinare. Pentru mulți oameni ar fi extraordinar să se plimbe într-un parc, ori să vadă un zâmbet, să bea o cafea sau să privească cerul. Toate lucrurile acestea aparent simple și mici pot fi extraordinare pentru fiecare dintre noi, dacă alegem să vedem minunatul și extraordinarul din viață.

Nu putem fugi de toate neplăcerile vieții dar ne putem bucura de viață… și nu greșim făcând-o. Nu suntem datori nimănui să ne temem doar pentru că majoritatea o face.  Dincolo de boli, conflicte, neajunsuri, avem viață și potențial infinit. Este important să ne dăm voie să credem că avem dreptul la tot ce e mai bun și mai frumos, că avem acces la fericire.

Există bunătate în lume

Există bunătate în lume. Există fericire și șansa de a reuși să trăim și să gândim frumos. Ne trebuie curaj să credem în noi, să credem în bunătatea din lume, pentru că ea există. Privește în altă parte dacă tot ce vezi este răutate si ură- bunătatea există și este obligația noastră ca atunci când nu o întâlnim să o oferim.

Este adevărat că riscăm crezând în bunătatea din oameni si în bunul din viață. Uneori viața și oamenii sunt nedrepți. Bucuria, fericirea și iubirea nasc credință în bine- să dăm șansa bucuriei, fericirii și iubirii! Să credem în bine, pentru că binele există!

Sursa foto principală: Unsplash.com

Mă găsești și pe Facebook și Instagram

Citește și…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.