fbpx

Îndrăznește să citești. Dare to read.

Imaginația ne oferă ocazia de a ne crea propriul Univers. Așa s-au depășit limite și au apărut inovații. Gândurile ajung să ne formeze propria realitate și declanșează în corpul nostru chimia specifică echilibrului sau dezechilibrului. De-a lungul timpului, dincolo de experiențele personale, cărțile sunt cele care au lărgit orizonturi în mințile și în sufletele oamenilor și au contribuit la dezvoltarea personală.

De ce este important să îndrumăm copiii către un Univers mai larg?

Când suntem copii realitatea noastră tinde să fie limitată datorită puținelor experiențe pe care le-am trăit. Asta înseamnă că orice se întâmplă altfel decât ne dorim sau ne imaginăm ajunge să fie perceput ca un lucru grav.

Să luăm de exemplu cearta cu cel mai bun prieten. Când suntem copii, pentru că în Universul nostru nu a mai avut loc până atunci o astfel de ceartă și pentru că nici nu avem experiența împăcării, tindem să amplificăm gravitatea experienței.  La fel ca și atunci când băiatul sau fata care ne-a spus că ne place ajunge să nu ne mai bage în seamă. Avem impresia că dacă pierdem un astfel de prieten nu vom mai întâlni vreodată pe cineva care să îi poate lua locul. Și asta pentru că, într-adevăr, până în acel moment, în viața noastră acesta a fost unic..și atunci cum ar putea creierul nostru să perceapă că altcineva l-ar putea înlocui?

Cu cât este mai vast Universul personal cu atât ajungem să descoperim  și să construim relații cu oameni care să ni se potrivească și realizăm că nimic nu este atât de grav pe cât percepeam din punctul de vedere al omului  ce experimentează  un Univers limitat.

Cum ajută cărțile în procesul de lărgire al propriului Univers?

Copii fiind nu avem libertatea de a călătorii liberi și neghidați în toate cotloanele lumii reale. Atunci modul cel mai sigur în care putem face acest lucru este cititul. Ajungem sa descoperim că și alți oameni experimentează ceea ce experimentăm noi, ajungem să înțelegem că indiferent de vârstă oamenii greșesc și învață. Descoperim ce se poate întâmpla atunci când omul face diverse alegeri și începem să înțelegem tot mai multe din vastitatea a tot ceea ce este sau poate fi.

De la basme la fapte reale, fiecare rând pe care îl citim aduce cu sine cunoaștere. Nu este nevoie să reținem fiecare cuvânt așa cum nu este nevoie să ținem minte fiecare clipă a existenței noastre. Un lucru este cert- toate acestea se stochează undeva în Universul nostru și ne ajută să privim viața din perspectiva unui Univers ce se mărește cu fiecare experiență a noastră.

Pe lângă cultura și dezvoltarea unui vocabular cărțile ne dau curajul de a avea încredere în noi și ne ajută să privim o situație din mai multe unghiuri, ajutându-ne astfel în descoperirea unei game mai mari de soluții.

Îndrăznește să citești

Am descoperit Dare to read. M-a fermecat abordarea și viziunea lor, de a oferi copiilor șansa de a descoperi cărți deja citite, sau așa cum frumos spun ei, deja iubite, care se află într-o stare bună sau foarte bună.

Am descoperit în colecția lor o serie de cărți pentru copii dar și cărți vechi, valoroase pentru colecționari trecuți de 40 de ani.

“Cărțile ne aduc împreună, ne inspiră, ne oferă informații, ne fac să visăm și ne permit să călătorim în alte locuri și timpuri. Viziunea noastră este ca fiecare copil să simtă bucuria de a fi înconjurat de cărți și mai mult decât atât, să îndrăznească să citească în engleză.„ (Dare to read)

Va invit sa descoperiți pagina lor de Facebook unde veți putea alege cărți care să vă bucure sufletul vouă și celor mici.

Eu îi susțin și cred că dincolo de valoarea informațiilor aflate în toate aceste cărți minunate pe care ni le pun la dispoziție există și o altă valoare pe care le-o putem prezenta copiilor ca fiind extrem de importantă-  respectul față de cărți și cât de important este ca după ce am citit o carte să oferim această ocazie și altora.

Valorile nu se aruncă. Se dau mai departe.

Mă găsești și pe Facebook și Instagram

Citește și…

Iubirea – partea a II a. Ierarhia iubirii

Se pot spune multe despre iubire și eu am mai dedicat articole acestui subiect. Acesta[...]

Recunostinta

E marti, 29 Decembrie, ora 21:12. Am inceput sa scriu acest articol din dorinta de[...]

Despre umbrele puterii

Conținem întuneric și lumină, facem bine și rău și oricât de mult încercăm să negăm[...]

Respiră

Nimic nu e sigur. Nu există certitudini. Înveți, muncești, excelezi- nu este cert că vei[...]

Intangibilul și succesul

Ființa umană este prea complexă pentru a se reduce doar la partea fizică. Spiritul, sufletul,[...]

Despre frică și conștientizare – Partea I

Copii fiind tindem să trăim în prezent. Pentru a deveni maturi, responsabili la rândul nostru,[...]

Când crezi că nu poți să realizezi ceva, descoperă povestea lui Vasile Adamescu și vei prinde aripi! – Partea I

E internetul plin de speakeri motivaționali și de povești de viață care mai de care[...]

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?

Eu am o pasiune pentru bijuterii, haine și în general arta creată de mâna omului.[...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.