fbpx

Intangibilul și succesul

Intangibilul și succesul

Ființa umană este prea complexă pentru a se reduce doar la partea fizică. Spiritul, sufletul, conștiința, energia sunt elemente care ne oferă tocmai această complexitate divină pe care știința nu o poate descifra. Cu cât conștientizăm mai mult propriile gânduri, emoții și acțiuni, cu cât cunoaștem mai bine această parte nevăzută a noastră, cu atât accesăm mai mult din potențialul nostru infinit și devenim mai puternici și mai mult capabili de a ne crea viața pe care ne-o dorim, cu fericire și cu succesul care ni se potrivește.

Secretul

intangibilul și succesulCeea ce ia naștere în plan subtil, psihic sau emoțional, ajungem să experimentăm în plan fizic– dacă ne trăim viața ținând cont de acest secret, o vom face în echilibru și armonie. Acest lucru nu exclude acele momente grele care fac parte din viața noastră, a tuturor. Tocmai ideea de echilibru include atât momente frumoase, cât și momente dificile, relaxare dar și muncă, suișuri și coborâșuri.



Când suntem conștienți de toate acestea reușim să ne detașăm de suferință și de rolul de victimă. Experimentăm suferința dar nu rămânem blocați acolo pentru că devenim creatori care îndrăznesc sa creeze, dincolo de imaginația și de limitele majorității.

Cum intangibilul creează tangibilul

Sursa bolii constă într-un dezechilibru născut în plan subtil, pe care inițial nu îl vedem cu ochiul liber și care, la un moment dat, își face apariția în mod vizibil. Kilogramele în plus pleacă de la o dorință, de la o poftă intangibilă până să capete forma grăsimii. Sănătatea are la bază alegeri sănătoase, de la cele culinare, la cele care ne oferă echilibrul emoțional. Lacrimile se nasc din emoții și gânduri, până să ajungem să le putem șterge.

intangibilul și succesulIubirea se naște din emoții și sentimente fără formă, culoare și de cele mai multe ori fără logică și ajunge să se materializeze într-un sărut, într-o îmbrățișare ori sub forma unui bebeluș pe care atunci când îl privești ajungi să spui- asta-i iubire sub cea mai pură formă a sa.

Fiecare dintre noi este iubire, tangibil intangibil, rău bun, explicabil inexplicabil, la fel și diferit, egal și unic.

Ceea ce ne formează realitatea pornește de la gânduri și emoții care sunt intangibile și care nu au o formă. Este extrem de important să conștientizăm importanța acestora și să le tratăm ca atare. Pentru asta avem nevoie să ne focusăm atenția nu doar pe lumea înconjurătoare ci și pe mediul nostru interior.



Dacă nimic din toate acestea nu au un sens pentru tine și dacă nu crezi în puterea gândului atunci încearcă asta: închide ochii, respiră și gândește-te la gustul sucului unei lămâi zemoase. Ce s-a întâmplat cu saliva ta?

Cum ne ajută intangibilul să ne construim succesul?

Totul începe cu a ne observa gândurile și emoțiile. Și uite așa, puțin câte puțin, ajungem să ne cunoaștem, să realizăm ce gândim și cum simțim și dacă facem asta ajungem, ca la un moment dat, să facem diferența dintre gândurile și emoțiile noastre și cele care aparțin altora.

intangibilul și succesulĂla este momentul în care începem să ne construim propria viață și propriul succes.

Următorul pas este acela de a înțelege că intenția cu care facem o acțiune face diferența. De exemplu una este să ajuți pe cineva pentru că dorești să o faci în mod autentic și alta este să o faci pentru că aștepți ceva în schimb. Este posibil să nu primești niciodată ceea ce pretindeai pe ascuns și lucrul acesta va duce până la urmă la frustrare și la o stare de rău.

Alegerea ne aparține- dorim să ne folosim energia pentru a ne construi viața pe care ne-o dorim sau pentru a aștepta recunoștința și ajutorul altora?

Despre calitatea succesului

Pentru a ne bucura de el, este nevoie ca succesul să fie așa cum i se potrivește fiecăruia dintre noi. Oamenii sunt diferiți și pentru fiecare dintre noi forma succesului are detalii unice.

intangibilul și succesul

În plus mai este nevoie ca mijloacele prin care ajungem să avem succes să fie “curate” Atunci când acționăm sau gândim este important să ne punem acea întrebare: Cine sunt eu atunci când nu mă vede nimeni?

Ceea ce experimentăm în plan fizic ia naștere în plan subtil. Fie că vorbim despre energie, emoții sau gânduri, acestea ne creează realitatea pe care o experimentăm.

Intangibilul creează tangibilul.

Ceea ce este interesant cu aceasta parte nevăzută a noastră este că nu o putem păcăli.  Există o balanță în echilibru, un ecou… consecințe ale propriilor gânduri și acțiuni.



Indiferent de pașii pe care fiecare dintre noi îi urmează, să nu uităm că accesăm nu mai mult decât succesul pe care credem că îl merităm. Acest succes este direct proporțional cu iubirea pe care o manifestăm.

Indiferent dacă unii dintre noi cred în această parte nevăzută a lucrurilor sau nu, la sfârșitul zilei, indiferent de ce rostim sau de cum acționăm, cu toții purtăm în suflet și în minte amprenta propriilor acțiuni și vorbe. Oricât de mult am încerca să o facem uneori, pe noi înșine nu ne putem minți.

Sursa foto: Unsplash.com

Mă găsești și pe Facebook și Instagram

Citește și…

Renunțarea la control și beneficiile sale

Mi s-a întâmplat de câteva ori în viață să plâng de bucurie și asta s-a[...]

Despre credinta, arta si creativitate

Cred in puterea rugaciunii. Cred ca acolo unde iti investesti atentia si unde iti dedici[...]

Îndrăznește să citești. Dare to read.

Imaginația ne oferă ocazia de a ne crea propriul Univers. Așa s-au depășit limite și[...]

Când crezi că nu poți să realizezi ceva, descoperă povestea lui Vasile Adamescu și vei prinde aripi! – Partea I

E internetul plin de speakeri motivaționali și de povești de viață care mai de care[...]

Recunostinta

E marti, 29 Decembrie, ora 21:12. Am inceput sa scriu acest articol din dorinta de[...]

Cum ar fi lumea daca am invata la scoala despre noi?

Cand aveam 14 ani am inteles ca modul in care percepem realitatea exterioara ne influenteaza[...]

Despre frică și conștientizare – Partea I

Copii fiind tindem să trăim în prezent. Pentru a deveni maturi, responsabili la rândul nostru,[...]

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?

Eu am o pasiune pentru bijuterii, haine și în general arta creată de mâna omului.[...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.