fbpx

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?

Eu am o pasiune pentru bijuterii, haine și în general arta creată de mâna omului. Am șansa de a avea o mama cu un simt estetic aparte, o iubitoare a lucrurilor făurite astfel. Ea m-a încurajat încă de când eram mică să apreciez lucrurile în care oamenii au investit energie, iubire, imaginație și cea mai prețioasă resursă a lor: timpul. Mama mi-a insuflat aceasta pasiune și m-a ajutat să cultiv respectul pentru cei care făuresc artă sub toate formele sale. Mulțumesc mama!

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?
Inel de argint cu piatra Lunii- creație Maria Dima | Cercei asimetrici argint și pene – creație Sînziana Thraekidica: & Maria Dima

Sunt recunoscătoare și îi mulțumesc mamei mele pentru ca m-a încurajat să îmi creez propriul meu stil și să nu urmez trenduri care nu mi se potrivesc, doar pentru ca “sunt la modă”. În acest fel m-a încurajat să imi îmbrățișez unicitatea fără teama aceea care a ucis vise și personalitatea atâtor oameni, teama că “râde lumea de tine”.

La ce ne ajută să îmbrățișăm propria unicitate?

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?
Tablou și batoane de fumigație – creație Gabriela Georgiana

Atât mama cât și tata m-au ghidat spre acceptarea tuturor oamenilor și asta m-a ajutat să mă accept în primul rând pe mine.

Din toate aceste au rezultat acțiuni atât de importante pentru evoluția și fericirea mea:

  • Fiind ghidată să îmi creez propriul stil nu am așteptat ca în viață să îmi spună alți oameni cum trebuie să fiu și nici ce trebuie să aleg pentru că am căutat mereu să aleg ceea ce mi se potrivește în mod autentic.
  • Mi-am folosit energia pentru a deveni eu și nu pentru a copia pe altcineva.
  • Nu am râs de oamenii deosebiți și le-am respectat tocmai acel stil unic, fie că vorbim despre stilul vestimentar, stilul de viață sau de comportament. Tocmai acești oameni s-au dovedit a fi oameni extrem de valoroși iar eu am învățat atât de multe de la ei.
  • Nu am avut nici când eram copil și nici la maturitate acel comportament de bullying, de intimidare față de cei diferiți de mine din punct de vedere fizic, al credințelor sau al preferințelor. Nu numai că aș fi regretat dacă aș fi făcut-o, însă ce se întâmplă atunci când te „hrănești” cu acțiuni menite să îi umilească pe alții pentru a te simți tu puternic este că atragi admirația și compania unor oameni care în loc să caute modalități de a evolua ei sunt într-o permanentă stare de nemulțumire și căutare a unor vinovați pentru lipsa lor de succes.
  • Astfel, tribul meu este format din oameni diferiți de mine, de la care am atât de multe de învățat. Ne respectăm unicitatea și ne acceptăm cu bune și cu mai puțin bune. Important este că ne ascultăm chiar și atunci când nu suntem de aceeași părere. Cred că doar așa pot dăinui relațiile, fie ele romantice sau de prietenie.
De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?
Inel de argint cu piatra Agata Dantelă- creație Roxana Hodorog

Cred că este foarte greu să trăiești cu acea convingere conform căreia este greșit dacă nu ești și nu gândești ca majoritatea. La fel de greu este să crezi că toți ar trebui să fie și să acționeze ca tine pentru că asta te face să te focusezi nu pe propria fericire ci pe transformarea celorlalți în ceea ce crezi tu că e corect- asta este o goană după ceva ce nu există. Să nu uităm că oamenii se schimbă cu adevărat doar atunci când simt să o facă și nu din cauza presiunilor exterioare.

De ce este important să îmbrățișăm unicitatea?
Lumânarea realizată cu intenția de vindecare a Mamei Pamânt – creație Andreea Gaea

Articolul este presărat cu fotografii ale unor creații ce aparțin unor Oameni, artiști pe care îi admir și ale căror creații le colecționez. Vă invit să îi descoperiți pe fiecare și vă încurajez să îmbrățișați unicitatea și autenticitatea sub toate formele sale, chiar și pe acelea pe care nu le înțelegeți.

Poza principală: Coroniță de argint, cu piatra Lunii – creație Maria Dima

Îți recomand următoarele pagini de facebook: Roxana Hodorog, Maria Dima, Gabriela Giorgiana, Sînziana Thraekidica, Andreea Gaea

Mă găsești și pe Facebook și Instagram

Citește și…

Intangibilul și succesul

Ființa umană este prea complexă pentru a se reduce doar la partea fizică. Spiritul, sufletul,[...]

Renunțarea la control și beneficiile sale

Mi s-a întâmplat de câteva ori în viață să plâng de bucurie și asta s-a[...]

Cum am ajuns sa fiu consilier de dezvoltare personala?

De la ce a pornit totul… Imi povesteste mama ca atunci cand eram copil cea[...]

Respiră

Nimic nu e sigur. Nu există certitudini. Înveți, muncești, excelezi- nu este cert că vei[...]

Când crezi că nu poți să realizezi ceva, descoperă povestea lui Vasile Adamescu și vei prinde aripi! – Partea I

E internetul plin de speakeri motivaționali și de povești de viață care mai de care[...]

Despre frică și conștientizare – Partea I

Copii fiind tindem să trăim în prezent. Pentru a deveni maturi, responsabili la rândul nostru,[...]

Recunostinta

E marti, 29 Decembrie, ora 21:12. Am inceput sa scriu acest articol din dorinta de[...]

Să ne respectăm dreptul la fericire

Este normal să experimentăm toate emoțiile, inclusiv teama. Nu ne putem ține departe de tot[...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.