fbpx

De ce este important să avem curajul de a fi autentici?

De ce este important să avem curajul de a fi autentici

Când avem curajul să fim autentici ne aflăm în echilibru

Atunci când ne manifestăm natural și atunci când ne respectăm propriile credințe suntem sinceri în primul rând față de noi. Când ceea ce gândim coincide cu ceea ce rostim și cu felul în care acționăm ne aflăm în armonie și în echilibru. În acele momente suntem  autentici.

Deseori alegem să jucăm un rol care să ne ofere un loc în societate sau într-o relație pe care ne-o dorim cu orice preț. Atunci când nu ne urmăm propria cale prețul pe care ajungem să îl plătim constă în propria fericire.

Omul care ți se potrivește este cel care va spune ce îi place și ce nu îi place, ce își dorește și ce îi lipsește, dar care nu te va face responsabil de propria sa fericire sau nefericire. Tu nu exiști pentru a-i mulțumi pe alții în defavoarea ta, nici spre a purta măști din dorința de a fi acceptat.

Dacă relația ajunge să fie o povară în care te-ai pierdut pe tine este momentul să îți recapeți puterea.

Vulnerabilitatea este Putere

Oamenii autentici sunt vulnerabili și puternici. Puterea constă în faptul că acești oameni au înțeles că vulnerabilitatea lor va cerne și va demasca oamenii din jurul lor. Se vor înconjura astfel de oameni cu valori similare. Conștient sau nu preluăm caracteristici și manifestări ale celor cu care ne înconjurăm.

Oamenii care te respectă și care nu consideră o slăbiciune curajul tău de a vorbi despre ceea ce simți sunt cei care îți vor rămâne alături și care te vor susține necondiționat.

Eu aleg să nu mă înconjor de oameni care își prezintă propria părere și propriul adevăr ca fiind adevărul absolut. Aleg în jurul meu oamenii aceea care pot înțelege că fericirea și perfecțiunea pot arăta diferit pentru fiecare dintre noi. Aleg oameni care nu uită că nimeni nu este perfect și că toți facem greșeli.

Prietenii adevărați sunt cei care îți vor respecta unicitatea și nu îți vor impune propriul lor adevăr. Ei sunt cei care nu se dau la o parte după primul  „hop” al vieții și cei care nu te fac să te simți judecat pentru că acționezi sau gândești diferit față de ei.

Acceptarea nu înseamnă să accepți ceva ce îți face rău

Este normal să ne alegem prietenii, partenerii și angajații în funcție de anumite criterii, la fel cum este normal să spunem ceea ce simțim și ceea ce credem. Momentul în care ajungem să îi transformăm pe cei ce ne înconjoară în proiecte de îmbunătățit, considerându-ne propriul adevăr ca fiind unul absolut și obligatoriu pentru toata lumea este momentul în care se instalează o suficiență care nu ne va permite să trăim viața în toată splendoarea sa.

Plecând de la ideea ca suntem diferiți ajungem la concluzia firească, aceea că nu există perfecțiune. Ceea ce este perfect pentru mine poate fi de nedorit pentru altcineva.

Oamenii și viața sunt într-o continuă schimbare și atunci ceea ce reprezinți și îți dorești astăzi este posibil să se schimbe mâine.

Atunci când crezi în tine ești extraordinar

De-a lungul istoriei, cei care au avut curajul de a fi autentici și de a crede în ei sunt cei care au făcut descoperiri ce au revoluționat omenirea. Atunci când acționăm în funcție de ce ne spun ceilalți că putem fi sau realiza este momentul în care ne limităm.

Autenticitatea poate salva vieți. În primul rând propria ta viață, pentru că o viață trăită în funcție de limitările și de dorințele altora este o viață care nu  iți  aparține. Pe de altă parte manifestarea autenticității aduce cu sine puterea exemplului , pentru că îi vei inspira și pe cei din jurul tău să aibă curajul de a se manifesta autentic și de a-și trăi viața la maxim.

Nu renunța la tine pentru o iluzie

Nu renunța la visul tău doar pentru  că cineva îți spune că nu poți.

Nu trăi dramele care nu îți aparțin doar ca să demonstrezi cât de mult îți pasă. Un bun prieten îți va aprecia și respecta liniștea și nu se va supăra că nu suferi alături de el.

Nu uita că singura ta obligație este să fii fericit conform propriilor tale norme de fericire, dincolo de ceea ce își dorește majoritatea.

Nu uita că atragi persoanele potrivite sufletului tău atunci când ești autentic. Altfel vei atrage oameni potriviți cu măștile pe care le porți.

Mă găsești și pe Facebook și Instagram

Citește și…

Îndrăznește să citești. Dare to read.

Imaginația ne oferă ocazia de a ne crea propriul Univers. Așa s-au depășit limite și[...]

Renunțarea la control și beneficiile sale

Mi s-a întâmplat de câteva ori în viață să plâng de bucurie și asta s-a[...]

Iubirea – partea a II a. Ierarhia iubirii

Se pot spune multe despre iubire și eu am mai dedicat articole acestui subiect. Acesta[...]

Recunostinta

E marti, 29 Decembrie, ora 21:12. Am inceput sa scriu acest articol din dorinta de[...]

Despre credinta, arta si creativitate

Cred in puterea rugaciunii. Cred ca acolo unde iti investesti atentia si unde iti dedici[...]

Iubirea

Partea I Toate emotiile se afla intr-o stransa conexiune cu iubirea. Tot ceea ce exista[...]

Cum ar fi lumea daca am invata la scoala despre noi?

Cand aveam 14 ani am inteles ca modul in care percepem realitatea exterioara ne influenteaza[...]

Intangibilul și succesul

Ființa umană este prea complexă pentru a se reduce doar la partea fizică. Spiritul, sufletul,[...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.